NOS NieuwsAangepast

Scholen Leiden dicht om dreiging

Op advies van de politie zijn vandaag alle middelbare en mbo-scholen in Leiden dicht. De sluiting is in verband met een dreiging van een schietpartij op zeer korte termijn, zegt de politie.

Het dreigement is anoniem geuit op een internetsite. Het is gericht tegen een leraar en ook wordt gedreigd dat "zo veel mogelijk medestudenten worden meegenomen", zei de Leidse burgemeester Lenferink in het NOS Journaal.

Duivels dilemma

In het dreigement wordt geen school bij naam genoemd. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen om welke onderwijsinstelling het gaat, en daarom is besloten om ze allemaal dicht te houden.

Lenferink sprak van "een duivels dilemma" en zei dat hij de verantwoordelijkheid moet nemen. Onderzocht wordt wie achter het dreigement zit.

4chan

Bij alle middelbare en mbo-scholen in Leiden staan vandaag agenten. Leerlingen en ouders zijn geïnformeerd over de sluiting.

Volgens bronnen bij de Leidse autoriteiten is het dreigement dit weekend geplaatst op het internationale internetforum 4Chan. "Tomorrow, I will shoot my Dutch teacher, and as many students as I can", staat er onder meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl