NOS NieuwsAangepast

Aardbeving Iran: tientallen doden

Bij een aardbeving in Iran, bij de grens met Pakistan, zijn volgens het Iraanse staatspersbureau zeker veertig doden gevallen. In Pakistan kwamen zeker vijf mensen om. Het Amerikaanse geologische instituut USGS meldt dat de beving een kracht had van 7,8 op de schaal van Richter.

Een functionaris van de Iraanse regering liet kort na de eerste berichten over de aardbeving weten dat zijn land rekening houdt met honderden doden. Hij zei dat dit de zwaarste beving is in Iran is de afgelopen 40 jaar.

In de provincies Istan en Beluchistan zijn veel telecommunicatieverbindingen en de stroomvoorziening uitgevallen. De stad Saravan, die in het centrum van het aardbevingsgebied ligt, is niet ernstig beschadigd, meldt het Iraanse persbureau Fars.

Dunbevolkt gebied

De aardbeving werd in het hele gebied rond de Perzische Golf gevoeld. Het epicentrum lag bij de grens met Pakistan. Ook in de hoofdstad New Delhi van India en in Dubai en Bahrein werd de schok gevoeld.

De beving deed zich voor op een diepte van ruim 15 kilometer. Het getroffen gebied op de grens van Pakistan en Iran is dunbevolkt.

Vorige week vielen bij een aardbeving in Iran 37 doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl