AZ ruim langs negental FC Utrecht

AZ heeft FC Utrecht, dat al snel in de wedstrijd met negen man stond, in Alkmaar met 6-0 verslagen.

Na 37 minuten was het duel beslist. Anouar Kali legde Jozy Altidore neer en kreeg zijn tweede gele kaart; Altidore benutte de penalty.

Zes minuten later trok Jan Wuytens Willie Overtoom naar de grond; ook hij kreeg zijn tweede geel en Altidore benutte ook z'n tweede strafschop. Weer drie minuten later liep Nana Asare Roy Beerens onderuit, maar nu bleef de penalty vreemd genoeg uit; Beerens kreeg zelfs onterecht geel voor een schwalbe.

Nog voor rust kopte Altidore zijn derde binnen en nam Mike van der Hoorn een van de meest hilarische eigen doelpunten uit de voetbalhistorie voor z'n rekening. De Utrecht-verdediger werkte de bal op onbeholpen wijze in eigen doel, zonder dat er ook maar een tegenstander in de buurt was.

Na rust maakten Markus Henriksen en Aron Johannsson het halve dozijn vol voor de Alkmaarders.