NOS NieuwsAangepast

Drugsafval gevonden in Dorst

In Dorst bij Breda is een groot aantal vaten met chemicaliën gevonden. Volgens de politie komen ze vermoedelijk van een drugslab.

De zestig tot zeventig lekkende vaten werden gevonden door iemand die vanmorgen zijn hond uitliet. De politie denkt dat de vaten afgelopen nacht van een vrachtauto of aanhangwagen zijn afgegooid, waardoor een deel is gaan lekken.

Grondsanering

De vaten zijn opgeruimd door de politie, Staatsbosbeheer en het regionaal milieuteam. Het ging onder meer om tien grote 200 liter bakken en circa vijftig kleinere jerrycans en vaten.

Als de vaten zijn opgeruimd, kan de grondsanering beginnen. Onderzoek moet uitwijzen tot hoe diep de verontreinigde grond afgegraven moet worden.

Vorige maand meldde de politie in Brabant al dat er in de eerste maanden van dit jaar aanzienlijk meer vaten met drugsafval zijn gedumpt dan vorig jaar.

Dat gebeurde onder meer op de Vlagheide in Schijndel, en ook in Waspik, Eindhoven, Budel-Dorplein, Riel en Schaijk. Staatsbosbeheer luidde daarom vorige maand al de noodklok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl