NOS NieuwsAangepast

Uruguay twaalfde land dat homohuwelijk toestaat

Uruguay heeft zich gisteren bij de elf landen gevoegd waar het homohuwelijk is toegestaan. Het parlement heeft toen ingestemd met het legaliseren van een huwelijk tussen dezelfde sekses. Een overgrote meerderheid van de parlementsleden stemden in met het wetsvoorstel.

President Jose Mujica moet nog wel officieel zijn handtekening onder het wetsvoorstel zetten, maar heeft al gezegd dat hij de maatregel ziet zitten. Vorige week stemde de Senaat al in met het voorstel dat mogelijk binnen tien dagen ingaat.

Niet iedereen staat te springen om de komst van het homohuwelijk. Volgens de katholieke kerk in Uruguay is het instemmen met de wet een zware klap voor de instituten van het huwelijk en de familie.

Twaalf landen

Uruguay is het twaalfde land op aarde dat het homohuwelijk toestaat. In Nederland, Spanje, België, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Portugal, IJsland, Noorwegen, Canada en Zuid-Afrika mogen mannen met mannen en vrouwen met vrouwen trouwen. In het buurland van Uruguay, Argentinië, is het homohuwelijk sinds 2010 ook mogelijk.

Mensen met hetzelfde geslacht mogen in bepaalde staten in de VS trouwen. Ook in Mexico-Stad, het Mexicaanse Quintana Roo en het Braziliaanse Alaqoas is het homohuwelijk geen probleem.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl