NOS NieuwsAangepast

5 doden bij ruzie om kinderwagen

Een Britse vrouw wordt ervan beschuldigd dat ze vanwege een rondslingerende kinderwagen het huis van haar buren in brand heeft gezet. Daardoor kwamen in oktober vorig jaar drie kinderen en twee volwassenen om het leven in Prestatyn, in de buurt van Liverpool. De vrouw staat terecht voor moord.

Volgens de aanklager was Melanie Jane Smith (42) boos dat haar buurvrouw Lee-Anna Shiers (20) de kinderwagen altijd in de algemene ruimte liet staan. Tijdens een dronken bui zette Smith op de begane grond het karretje in brand. Het vuur sloeg snel over naar de verdieping van de bovenbuurvrouw.

Shiers en een neefje en nichtje die bleven logeren, kwamen ter plekke om. De brandweer kon in eerste instantie Shiers' zoontje van 15 maanden en zijn vader (23) redden, maar later overleden ze in het ziekenhuis.

Herrie en rommel

Smith dreigde volgens de aanklager al eerder het huis in brand te steken, "met de kinderen erin". Ze ergerde zich aan de herrie die Shiers in haar huis maakte en vond de jonge moeder rommelig.

Ook de sigarettenpeuken bij de voordeur waren Smith een doorn in het oog. Ze zou Shiers ervan verdacht hebben een affaire met haar partner te hebben gehad, al is daar volgens de aanklager geen bewijs voor.

Smith ontkent de beschuldigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl