Dortmund in extremis langs Málaga

Borussia Dortmund is op wonderlijke wijze doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League.

Door twee keer te scoren in de extra tijd rekende het met 3-2 af met Málaga. De Spanjaarden hadden thuis, ondanks een Duits overwicht, een 0-0 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Dit keer was Málaga vooral voor rust gelijkwaardig aan de thuisploeg en opende het ook de score: Joaquín kapte zich knap vrij en schoot beheerst binnen.

Nog voor rust deed Borussia wat terug. Met een schitterend hakje speelde Marco Reus Robert Lewandowski vrij en de Pool omspeelde Malaga-doelman Willy behendig, waarop hij de 1-1 liet aantekenen.

Buitenspeldoelpunt beslist duel

Ook na de gelijkmaker groef Málaga zich niet in en had het via kopballen van Jérémy Toulalan (pal voor rust) en Joaquín (pal erna) weer op voorsprong kunnen komen.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd de Duitse druk groter en groter. Net als vorige week toonde Willy echter zijn klasse met knappe reddingen op inzetten van Reus en Mario Götze.

Eliseu leek het pleit vervolgens te beslechten door vanuit buitenspelpositie de 2-1 te verzorgen.

Ook in de extra tijd weigerde Dortmund echter op te geven en dat betaalde zich uit. Reus zorgde voor 2-2 en Felipe Santana maakte er 3-2 van, nadat er twee keer buitenspel aan vooraf was gegaan.