1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Poetin: Rusland discrimineert niet

De Russische president Poetin ontkent dat in Rusland de rechten van homo's worden ingeperkt. Op een persconferentie in Amsterdam zei hij dat homo's in zijn land niet worden gediscrimineerd.

Poetin reageerde op de protesten van onder meer Amnesty International en homobeweging COC. Die voeren in Amsterdam actie tegen de verslechterde mensenrechtensituatie in Rusland en de onlangs ingevoerde wetten tegen homo's.

'Goede dialoog'

De Russische president heeft het met premier Rutte uitgebreid gehad over de mensenrechten en de rechten van seksuele minderheden in Rusland. Rutte zei dat hij de zorgen van Nederland heeft overgebracht over de positie van niet-gouvernementele organisaties in Rusland, zoals Amnesty International, en over de homorechten. Volgens hem was er een goede dialoog.

Poetin wees er op de persconferentie fijntjes op dat in Nederland een club is die voor pedofielen opkomt en dat er in de Tweede Kamer een partij zit die geen vrouwen toelaat. Hij bedoelde daar de SGP mee.

Handel

Poetin en Rutte hebben ook gesproken over de handelsbetrekkingen tussen hun landen. Er zijn intentieverklaringen ondertekend, onder meer tussen de Gasunie en het Russische Gazprom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl