NOS NieuwsAangepast

Koningspaar op riooldeksels

Een fabrikant van putdeksels uit Mijdrecht biedt alle gemeenten van Nederland een speciale kroningsdeksel aan ter ere van de troonswisseling op 30 april. De eerste wordt vandaag in de Dorpsstraat van Mijdrecht aangebracht door burgemeester Divendal.

Op de putdeksel staat een afbeelding van Willem-Alexander met Máxima en het jaartal 2013. Ook staat er een klein, goudkleurig kroontje op de deksel.

"Het idee lag al een tijdje op de plank en na de aankondiging van de troonswisseling zijn we aan het werk gegaan om snel alle deksels te kunnen leveren", zegt Michel Pieke van producent Aquafix Milieu.

Stads- of dorpsplein

Aquafix wil alle 408 Nederlandse gemeenten een deksel aanbieden. Het bedrijf ziet die het liefst geplaatst op een stads- of dorpsplein. Hoeveel gemeenten de gift zullen aannemen, kon Pieke nog niet zeggen. Wel waren er al enkele bestellingen binnengekomen van particulieren.

Pieke vindt de kroningsdeksel een toepasselijk initiatief, omdat Willem-Alexander bekendstaat als waterprins. Of het koningspaar blij is met het eerbetoon, kan hij niet zeggen. "We hebben het nagezocht voordat we ermee op de markt kwamen, maar de RVD doet daarover geen uitspraken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl