NOS NieuwsAangepast

Familie Syriëganger dient klacht in

De familie van een 19-jarige jongen uit Antwerpen die in Syrië is gaan vechten, wil dat de Belgische Justitie optreedt tegen de mensen die hem ronselden. De moeder, zus en tante van de jongen dienen een klacht in.

De Belgische Brian de Mulder bekeerde zich tot de islam en had daarna veelvuldig contact met de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. De familie vermoedt dat de organisatie hem heeft gehersenspoeld.

De moeder, zus en tante hielden een persconferentie samen met VlaamsBelang-kopstuk Filip Dewinter. Naar eigen zeggen konden ze nergens anders terecht.

'Wij willen dat het ronselen stopt'

De vrouwen wezen erop dat er internationale verdragen zijn tegen het werven, inzetten en financieren van huurlingen. De tante van De Mulder zegt dat de klacht er komt uit bezorgdheid over het lot van de jongen maar ook om vergelijkbare gevallen in de toekomst te voorkomen. "Wij willen dat het ronselen stopt", zei de zus op de persconferentie.

Volgens Dewinter heeft de Belgische overheid bloed aan zijn handen. "Deze jongeren zijn gebrainwasht. Dat is een gevolg van de lakse aanpak van de radicale islam in ons land."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl