NOS NieuwsAangepast

ING beloofde vorig jaar beterschap

ING beloofde vorig jaar maatregelen te nemen om het aantal storingen te beperken. De bank had in de eerste twee maanden van 2012 veel last van storingen bij internetbankieren. De grootste storing was van 22 tot en met 25 januari. Toen lag het internetbankieren grotendeels plat.

Om storingen in de toekomst zo veel mogelijk te beperken, besloot de bank vorig jaar zijn systemen voor MijnING, mobiel bankieren en iDEAL technisch te splitsen. Als er dan bij de één een storing is, zou het andere systeem blijven doorwerken.

"Dit mag niet gebeuren"

Ook beloofde de bank de communicatie met klanten bij storingen te verbeteren. Toch duurde het lang voordat er een bericht over de huidige storing op de website van ING verscheen.

Inmiddels staat er wel een bericht en heeft de bank via Twitter laten weten dat er iets mis is met de transactiegegevens.

ING-topman Hommen bood naar aanleiding van de storing in februari van 2012 zijn excuses aan. "We hebben een paar hele ongelukkige weken achter de rug en ook een aantal ervaringen opgedaan die buitengewoon onplezierig zijn. Dit mag niet gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl