NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 start banenblog

Het is op dit moment geen feest op de arbeidsmarkt; het aantal werklozen is zelfs het hoogst in bijna 30 jaar. En het zal er op korte termijn helaas niet beter op worden.

Vooral jongeren hebben het lastig. Daarom start NOS op 3 een banenblog, waarop jongeren schrijven over hun moeizame zoektocht naar werk.

Werken onder je niveau, te weinig werk of na een paar losse contracten ontslagen worden: dat zijn zomaar wat problemen die onze bloggers tegenkomen.

Frustrerend

Veel bloggers vinden het frustrerend dat er zo veel mensen reageren op vacatures. Zelfs met een goed cv is het lastig om op te vallen bij werkgevers. En het is dus flink balen als ze weer worden afgescheept met een standaard afwijzingsbrief.

Leven met weinig geld is ook geen pretje. Zo moeten sommige bloggers bij hun ouders blijven wonen om kosten te besparen. En het kan dus gebeuren dat de betaling met je pinpasje in de supermarkt niet lukt wegens 'geen saldo'.

Maar toch maken niet alle jongeren zich druk over de toekomst. Er zijn er ook genoeg die in deze crisis successen weten te behalen. Ook die verhalen kan je straks op ons blog vinden.

Ook schrijven?

Wil jij ook bijdragen aan het banenblog van NOS op 3? Stuur dan een mailtje naar nosop3@nos.nl.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl