Site voor Koningslied gelanceerd

Aangepast

Vanaf vandaag kunnen we allemaal meeschrijven aan het Koningslied dat op 30 april bij de inhuldiging van Willem-Alexander wordt gezongen. De site en de bijbehorende app zijn vanochtend online gegaan.

Op de site en via de app kan iedereen in maximaal 140 tekens een tekst leveren voor het lied. Al veel mensen hebben dat gedaan. Zo schreef Ocram Oa uit Wierden bijvoorbeeld "Een land met rustpunten in de jungle van het leven". Lorenzo Dirondo uit Rotterdam kwam met: "Samen leren, samenleven, samen leren samenzijn, samen delen, samen geven, samen zo hoort het te zijn." En Cindy van Putten uit Kudelstaart: "Verschillen mogen er zijn, verschillen moeten er zijn, verschillen zijn mooi! Laten we ze zien als een mooie kans om samen onszelf te zijn!"

Op de site worden mensen ook opgeroepen foto's in te sturen waarop zij met hun hand een W-teken maken. Dat staat voor 'Wij' en voor koning Willem-Alexander. De foto's worden gebruikt voor de videoclip van het Koningslied.

Eerste namen

Gisteravond werden al de eerste namen bekendgemaakt van de artiesten die het Koningslied zullen gaan zingen. Het zijn onder anderen Glennis Grace, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Rowwen H├Ęze, Lisa Lois en Jim Bakkum. Later worden nog meer namen bekendgemaakt. De artiesten zullen het lied zingen tijdens een concert in Ahoy. Ze worden daarbij begeleid door het Metropole Orkest.

De bedoeling is dat heel Nederland het lied gaat meezingen. Teksten inzenden kan nog tot 10 april. Daarna gaat componist John Ewbank met de ingestuurde teksten aan de slag om er een lied van te maken. Op 22 april wordt vervolgens het lied bekendgemaakt en wordt een clip gelanceerd. Vier dagen later volgt de single-release. Op 30 april om 19.30 uur wordt het lied dan gezongen voor het nieuwe koningspaar.

STER Reclame