NOS NieuwsAangepast

Nieuw proces om dood King of Pop

In Los Angeles begint opnieuw een rechtszaak over de dood van popicoon Michael Jackson. De familie van Jackson eist 30 miljard euro schadevergoeding van concertpromotor AEG Live, die in 2009 een concertreeks plande met de zanger.

Het bedrijf zou Jackson uit winstbejag zwaar onder druk hebben gezet. Volgens de familie had AEG Live kunnen voorzien dat Conrad Murray, de lijfarts van Jackson, hem zware medicijnen zou toedienen om de stress te verminderen.

Propofol

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 aan een overdosis propofol. Drie weken later zou hij aan een reeks van 50 afscheidsconcerten in Londen beginnen. Het narcosemiddel was toegediend door Murray. Hij werd in 2011 veroordeeld tot vier jaar cel.

AEG Live ontkent dat het schuld heeft aan de dood van Jackson en zegt dat die zelf voor zijn ondergang heeft gezorgd. De zanger werd regelmatig beschuldigd van seksueel misbruik. Ook zou hij een drugsverslaving hebben gehad.

Jacksons moeder eist ruim 7 miljard euro voor gemiste inkomsten en nog eens 23 miljard om ander leed te compenseren. Vandaag worden de juryleden voor het proces gekozen. De eerste officiële zittingsdag is later deze maand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl