De groepsverkrachting van een jonge vrouw in een bus in New Delhi heeft grote gevolgen voor het toerisme in India. Uit een onderzoek van de Indiase Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal buitenlandse toeristen sinds december is gedaald met 25 procent.

Vooral vrouwen blijken weinig zin meer te hebben in een vakantie naar India. Sinds het nieuws over de vele verkrachtingen in het land is het aantal vrouwen dat naar India gaat met 35 procent gedaald.

Een groot deel van de Indiase reisorganisaties dat meedeed aan het onderzoek, zegt dat er na de berichten over verkrachtingen reizen werden geannuleerd. Vooral vrouwen uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Australië zagen van hun vakantie naar India af.

Protest

Op 16 december werd een 23-jarige studente in New Delhi in een bus verkracht door een groep mannen. Ze overleed een aantal dagen later aan haar verwondingen. De verontwaardiging was groot. In verschillende steden gingen tienduizenden mensen uit protest de straat op. Ze eisten dat verkrachters harder worden aangepakt en dat vrouwenrechten in het algemeen beter worden nageleefd.

Na de dood van de vrouw kregen ook andere berichten over groepsverkrachtingen in India wereldwijd veel meer aandacht.

STER reclame