NOS NieuwsAangepast

'Dochter JFK ambassadeur Japan'

Caroline Kennedy, dochter van de vermoorde president John F. Kennedy, wordt ambassadeur voor de Verenigde Staten in Japan. Dat meldt de Washington Post.

De naam van Kennedy zong al rond. Caroline Kennedy was een belangrijke steun voor president Obama bij zijn herverkiezing. In Amerika is het niet ongebruikelijk dat de president als dank daarvoor een ambassadeurspost toewijst.

Volgens de krant is het nieuws nog niet bevestigd door het Witte Huis of door Kennedy's kantoor.

John F. Kennedy

Caroline is het enige nog levende kind van John F. Kennedy en zijn vrouw Jacqueline. Haar broer John F. Kennedy jr. overleed in 1999. Hij kwam samen met zijn vrouw om het leven bij een vliegtuigongeluk. Twee andere kinderen overleden tijdens of net na de geboorte.

De 55-jarige Caroline is advocaat en de auteur van twee boeken over burgerrechten. Ook probeert ze in verschillende functies om Amerikanen te stimuleren om voor een baan in de publieke sector te kiezen.

Op jonge leeftijd was ze al een inspiratiebron. Zo schreef Neil Diamond het liedje 'Sweet Caroline' nadat hij een foto van haar had gezien. Ook is de zeezender Radio Caroline naar de Kennedy-telg vernoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl