NOS SportAangepast

Pruyser helpt Amsterdam verder

Bloemendaal en Amsterdam hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League.

Bloemendaal was met 4-1 te sterk voor het Engelse Beeston, waarna Amsterdam op eigen veld het succes compleet maakte door Berliner HC met 3-2 te kloppen.

Robert Marx zette Berliner met mooie diagonale inzet op 0-1. Amsterdam schoot wakker en een tip-in van Mirco Pruyser en goede aanvalsactie van Santi Freixa keerden het tij.

Kevin Lim maakte er na een mislukte strafcorner toch weer 2-2 van. De beslissing viel echter in de 57ste minuut toen Pruyser op een bekeken pass van Billy Bakker al vallend de 3-2 binnenschoof.

Relatief eenvoudige middag Bloemendaal

In tegenstelling tot Amsterdam beleefde Bloemendaal een relatief eenvoudige middag. Na achttien minuten was het al raak toen Pelle Vos met een strak schot voor 1-0 zorgde.

Daarna viel er lang weinig te beleven. Pas in het derde kwart zorgden Chris Ciriello na een goede strafcorner-variant en Wouter Jolie (uitbraak) voor een veilige marge.

Oliver Willars deed daarna nog wat terug namens Beeston. Het slotakkoord was echter van Nederlandse komaf dankzij een succesvolle strafcorner van Ciriello.

Rot-Weiss Köln en KHC Dragons

In de halve finales stuiten Bloemendaal en Amsterdam op elkaar, terwijl het Duitse Rot-Weiss Köln tegenover het Belgische KHC Dragons te staat. Het finaleweekeinde staat voor 18 en 19 mei (Pinksteren) op het programma. De locatie is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl