NOS NieuwsAangepast

Brand in huisje van sm-meesteres

Op een vakantiepark in IJhorst in Overijssel is een bungalow door brand verwoest. Het is een huisje van een sm-meesteres die op het park ook een omstreden huisje voor sm-liefhebbers verhuurt.

Verhuurster Benita denkt dat het vuur in haar chalet is aangestoken, maar dat de brandstichter het verkeerde huisje voor ogen had. De bungalow is totaal verwoest. Niemand raakte gewond. Ook de politie sluit brandstichting niet uit.

Op het park 'Veldhuijs' verhuurt de vrouw een huisje dat is ingericht voor sm-seks. Er staan onder meer palen, een bok, een hemelbed en een klimrek. Er is veel weerstand van buren tegen de verhuur. "Ze zijn nog steeds bang, ze denken dat ze geconfronteerd worden met iets waar ze niet mee geconfronteerd willen worden", zegt Benita. "Maar ik zit al jaren op dat park in een ander huisje, en daar hebben ze ook nooit last van gehad."

Handtekeningenactie

In het verleden gaf de meesteres ook sm-workshops, maar dat mag niet meer na een handtekeningenactie van andere chaleteigenaren. De buren vinden dat de reputatie van het park te grabbel wordt gegooid en willen voorkomen dat Veldhuijs "een seksueel pretpark" wordt, zo zeiden ze in januari tegen De Stentor. Op het park staan zo'n zeventig huisjes.

Naar aanleiding van de actie besloot de gemeente Staphorst dat Benita moet stoppen met sm-workshops in de huisjes. De gemeente ziet de workshops als seks tegen betaling en dat is verboden in de streng-christelijke gemeente.

De verhuurster legde zich daarbij neer, maar gaat door met het verhuren van de bungalow voor mensen die aan sm doen. Ze hoopt over een paar weken het nieuwe sm-huisje af te hebben voor de verhuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl