NOS NieuwsAangepast

Niets mis doorverwijzing Steur

De voormalige neuroloog van het Medisch Spectrum Twente Jansen Steur heeft bij de doorverwijzing van een patiënt naar een chirurg voor een hersenoperatie geen strafbaar feit gepleegd. Dat concludeert het Openbaar Ministerie in Rotterdam na onderzoek.

Het OM kreeg het verzoek om zes meldingen te onderzoeken waarin de omstreden neuroloog ervan werd beschuldigd dat hij in strijd met de wet had gehandeld. In vijf gevallen bleken de zaken verjaard te zijn.

In de zaak die wel is onderzocht, stond de vraag centraal of Jansen Steur de betrokken patiënt mocht doorsturen naar een andere specialist van het Medisch Spectrum Twente voor een hersenoperatie. De conclusie luidt dus, dat dat mocht. De uitkomst heeft volgens het OM geen invloed op de al lopende rechtszaak tegen de ex-neuroloog.

Verkeerde diagnoses

In die rechtszaak wordt Jansen Steur ervan beschuldigd dat hij jarenlang tientallen verkeerde diagnoses heeft gesteld. Ten minste dertien patiënten hebben mogelijk onterecht een hersenoperatie ondergaan. Jansen Steur wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering.

Nadat hij bij het Medisch Spectrum Twente was vertrokken, ging hij over de grens in Duitsland aan de slag. Het ziekenhuis in Heillbronn wist niets van zijn verleden in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl