Geklaag over belasting populair

tijd van publicatie Aangepast

Hoewel er steeds meer bedragen bij de belastingaangifte al ingevuld zijn, neemt het geklaag online niet af. Uit een inventarisatie van berichten die de afgelopen weken op sociale media zijn geplaatst, blijkt dat het aantal klagers ongeveer gelijk is aan vorig jaar.

Het bedrijf Social Embassy inventariseerde voor de NOS hoe er online over de belastingaangifte wordt gepraat. De afgelopen tijd werden zo'n 3000 berichten per week geplaatst over de aangifte. Van de berichten met een mening is ruim 40 procent negatief. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.

Blauwe Vrijdag

Op Radio 1 is het 'Blauwe Vrijdag'. De zender staat de hele dag in het teken van de belastingaangifte. De aangifte over 2012 moet voor 1 april zijn ingediend.

"Gaat iets niet lekker met het insturen belastingaangifte. Foutcode 3630", "Belastingaangifte ... wat een genot *ahem*" en "ben weer een halve dag met die onzin bezig geweest" zijn voorbeelden van klaagberichten.

Aangifte

De meerderheid van de berichten is positief, al zitten daar vooral berichten tussen waarbij mensen opgelucht zijn dat de aangifte achter de rug is.

Anderen zijn vooral blij dat ze geld terugkrijgen of vinden het doen van de aangifte verrassend makkelijk. "Belastingaangifte viel mee, alles was al ingevuld, alleen kruisje gezet bij handtekening" is daar een voorbeeld van.

STER Reclame