NOS NieuwsAangepast

'Daar mag geen piemel meer in'

De studenten van de faculteitsvereniging Cabo Bianci in Utrecht zullen voortaan een toontje lager moeten zingen. De tekst 'daar moet een piemel in' is de studenten op een spreekkorenverbod komen te staan. Twee studentes hadden zich beklaagd nadat ze met deze woorden werden toegezongen. Dat schrijft Trajectum, een onafhankelijk magazine van de Hogeschool Utrecht.

De sociëteit van Cabo Bianci, vereniging van de faculteit Natuur en Techniek, is sinds maandag zelfs tijdelijk gesloten. De directie van de faculteit vond dat nodig na het incident.

Ruzie

Wat was er nou precies gebeurd? Vorige week donderdagavond was een aantal Natuur- en Techniekstudenten te gast op de soos van de vereniging. Zij waren geen stamgasten en kregen het aan de stok met het bestuur. Een van de mannelijke gasten werkte een bestuurslid van de vereniging tegen de grond.

Daarop moesten ze vertrekken, maar daaraan gaven ze geen gehoor. Andere aanwezigen trakteerden vervolgens de dames van de bezoekers op het welbekende 'daar moet een piemel in'. Dat werd door twee bezoekende dames in het bijzonder niet gewaardeerd.

'Gewoon gezellig'

Omdat Cabo Bianci vorig jaar al een berisping kreeg voor het tonen van een pornofilm op de sociëteit, besloot de directie van de faculteit nu de deuren voor even te sluiten. Cabo Bianci heeft het betrokken bestuurslid op non-actief gesteld en heeft zelf besloten tot het spreekkorenverbod. "De HU wil niet dat het binnen hun gebouwen gebeurt en dat begrijp ik op zich wel", zegt voorzitter Mark Smits.

"De dames die hier normaal gesproken komen, zijn aan de cultuur gewend. Die kunnen daar veel beter tegen. Ik weet niet precies wie deze dames waren. Ik ken ze in ieder geval niet van hier", zegt Smits.

Het allerlaatste, @cabobianci, wij vinden jullie wel vrouw vriendelijk! X FNT dames #hufnttwitter.com/Roos205/status? ? Roos Tigchelaar (@Roos205) 27 maart 2013

"Dergelijke liedjes worden veel gezongen tijdens intro's en zo," zegt Smits. "Zulke liedjes zijn gewoon gezellig en leuk. Ik ben voorzitter en als ik iets tegen de leden wil zeggen, krijg ik wel tien van dat soort liedjes naar m'n hoofd geslingerd. Dat is alleen maar leuk en niemand kijkt ervan op."

Door: Emil

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl