NOS NieuwsAangepast

'Belasting mist geen miljarden'

Staatssecretaris Weekers ontkent dat de Belastingdienst miljarden euro's laat liggen. Hij reageert op een enquête van Abvakabo FNV onder personeel van de Belastingdienst.

Volgens de Abvakabo worden door tijdgebrek duizenden mogelijke fraudegevallen niet behandeld en loopt de staat daardoor veel geld mis.

Prioriteit

Volgens Weekers werkt de Belastingdienst hard om ervoor te zorgen dat de verschuldigde belastingen worden geïnd. Hij noemt de aanpak van fraude een van zijn prioriteiten.

De staatssecretaris wijst erop dat de vakbond al eerder aan de bel heeft getrokken en dat hij extra geld heeft vrijgemaakt voor toezicht en meer boekenonderzoek.

Achterhaald

Hij vindt de nieuwe kritiek van de vakbond "achterhaald". Weekers erkent wel dat niet alle maatregelen die hij eerder heeft genomen van de ene op de andere dag zijn gerealiseerd.

En hij snapt dat niet iedereen ziet dat de ingezette acties geld opleveren. "Als medewerkers suggesties hebben, hoor ik die graag, en liefst niet via de krant", aldus de staatssecretaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl