NOS NieuwsAangepast

Afleveringen Hamelen gevonden

Er blijken meer afleveringen van de legendarische jeugdserie Hamelen te zijn bewaard dan tot nu toe werd aangenomen. Het grootste deel van de televisieserie uit de jaren zeventig is verloren gegaan. De banden waarop de opnames zijn gemaakt, werden later opnieuw gebruikt.

Tekstschrijver Harrie Geelen en hoofdrolspeler Rob de Nijs blijken nu elf afleveringen met gewone videorecorders te hebben opgenomen. Ze hebben ze al die tijd bewaard. De banden zijn nu met digitale technieken bewerkt. Ze maken deel uit van een speciale dvd- en cd-box die over ruim twee weken verschijnt.

Vierde seizoen

De eerste uitzending van 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen', zoals de KRO-serie voluit heet, was in 1972. Er stonden aanvankelijk maar vijf afleveringen gepland, maar de serie werd zo populair dat de omroep er vijf jaar mee doorging, 45 afleveringen in totaal.

De serie, gebaseerd op het sprookje van de rattenvanger van Hamelen, gaat over een groep kinderen die met een aantal volwassen de weg naar Hamelen probeert terug te vinden. Hoofdrollen werden behalve door Rob de Nijs (Bertram Bierenbroodspot) gespeeld door Loeki Knol (Lidwientje Walg), Ab Hofstee (Hildebrandt Brom) en Martin Brozius (Aernout Koffij).

Tot nu toe waren alleen de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen bewaard. De afleveringen die nu zijn gedigitaliseerd komen uit seizoen 4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl