NOS NieuwsAangepast

Politie wil geen sullige agent op tv

De producent van tv-serie Dokter Tinus heeft samen met andere onafhankelijke producenten een rechtszaak aangespannen tegen de politie. Ze zijn boos dat de politie zich bemoeit met het gebruik van het politielogo en -uniform in films en series op tv.

Voor de komst van de Nationale Politie was het vragen van toestemming voor het gebruik van het politielogo een formaliteit, zeggen de producenten. Maar sinds begin dit jaar moet er uitgebreid worden uitgelegd wat de rol van de agent in de serie is en moet het hele script ter inzage worden voorgelegd.

Toestemming geweigerd

De producenten die het kort geding hebben aangespannen zeggen dat de politie al diverse keren toestemming heeft geweigerd om het logo te gebruiken.

Dat gebeurde ook bij de serie Dokter Tinus van SBS6. Daarin speelt Tygo Gernandt de sullige dorpsagent Ken. Dat imago past volgens de politie niet bij het beeld dat de politie wil uitstralen. "We hebben best een beetje zelfspot, maar als de weergave echt niet klopt kunnen wij geen toestemming verlenen", zegt een woordvoerder van de Nationale Politie.

Het kort geding dient vanmiddag bij de rechtbank in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl