NOS NieuwsAangepast

Ouderenbonden niet blij met 50Plus

Ouderenbonden zijn niet blij met de komst van de ouderenpartij 50Plus. De voorzitters van vijf bonden zeggen dat er sinds de komst van de politieke partij van Henk Krol een tweedeling is ontstaan tussen jongeren en ouderen.

Door een partij specifiek voor ouderen op te richten, ontstaat bijna vanzelf een generatieconflict, meent de koepel van ouderenorganisaties CSO en de ouderenbonden PCOB, Unie KBO, NVOG en NOOM, met samen meer dan een half miljoen leden. 50Plus hoeft daarom niet te rekenen op de stemmen van de voorzitters van de bonden.

Directeur Wim van Minnen van de koepel van ouderenorganisaties CSO zei in Goedemorgen Nederland op Radio 1 dat jongeren en ouderen de afgelopen maanden meer tegenover elkaar kwamen te staan. "En dat is bevorderd doordat er een specifieke partij is die steeds de belangen van ouderen naar voren brengt."

"Ik heb het niet op partijen die opkomen voor één groep. Ook een boerenpartij vind ik niets. In de politiek moet je opkomen voor iedereen", zegt Rienk van Splunder, voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderenbond, PCOB in Trouw.

Verkiezingsprogramma's

De ouderenbonden noemen een partij als 50Plus alleen geslaagd als het ertoe leidt dat de andere partijen ook weer oog krijgen voor de ouderen, door daar in hun verkiezingsprogramma's aandacht aan te besteden.

Morgen praten de voorzitters van de bonden met 50Plus-voorman Krol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl