NOS NieuwsAangepast

Burgers' Zoo voortaan Koninklijk

Dierenpark Burgers' Zoo mag zich vanaf vandaag Koninklijk noemen. Het dierenpark krijgt het predicaat ter ere van het honderdjarig bestaan.

De oorkonde werd uitgereikt door commissaris van de koningin in Gelderland Cornielje en burgemeester Krikke van Arnhem. Directie en medewerkers zijn bijzonder trots, staat in een verklaring.

Tralieloze verblijven

Burgers' Zoo werd op 30 maart 1913 geopend, toen nog onder de naam Faisanterie Buitenlust. De groep tentoongestelde dieren was een privéverzameling van oprichter Johan Burgers, die in 1924 zijn naam aan het park gaf. Nog altijd is het park in handen van de familie.

Sinds het begin werden in Burgers' Zoo natuurlijk ogende verblijven gebouwd. Tegenwoordig heeft het park onder meer een nagebouwd regenwoud, een woestijn en een koraalzee. Daarin leven de dieren niet in kooien, maar lopen en vliegen ze zoveel mogelijk vrij rond. Burger's Zoo had bovendien de eerste tralieloze roofdierverblijven van Nederland.

Vakgebied

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding voor verenigingen of ondernemingen. Om in aanmerking te komen moeten ze minstens honderd jaar bestaan en zeer belangrijk zijn in hun vakgebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl