NOS NieuwsAangepast

Huiselijk geweld of 'Postbus 51'?

Een filmpje die 'het slechtste jaar' uit het leven van een vrouw laat zien, is meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. In de video laat een jonge vrouw blauwe plekken, kneuzingen en verwondingen op haar hals en gezicht zien. Of ze echt is mishandeld, of dat het om een campagne tegen huiselijk geweld gaat, is nog onbekend. Het filmpje is in ieder geval voer voor discussie op het internet.

Volgens de titel van het filmpje ('Elke dag een foto in het slechtste jaar van mijn leven') maakte de vrouw een jaar lang elke dag een foto van zichzelf. Die plakte ze achter elkaar in een YouTube-filmpje.

Aan het begin ziet ze er nog normaal en gelukkig uit, maar later zijn blauwe plekken, kneuzingen en verwondingen zichtbaar op haar hals en gezicht. Ze kijkt ook steeds banger en verdrietiger. Op de laatste foto houdt ze een briefje vast met de tekst 'Help me. Ik weet niet of ik kan wachten tot morgen.'

Echt of nep?

Op internetforum Reddit zijn veel reageerders overtuigd dat het gaat om een in scène gezet campagnefilmpje tegen huiselijk geweld. En ook onder het YouTube-filmpje staan reacties die de echtheid in twijfel trekken. "heel goed filmpje? en heel goede make-up".

Een Servische krant wist de identiteit van de vrouw te achterhalen. Het zou gaan om ene Mia Huji?. Zij bevestigde tegen de krant dat zij de vrouw uit de video was, maar wilde er verder niets over zeggen: "Hoe heb je me gevonden? Sorry maar begrijp me alsjeblieft: ik wil geen officiële verklaringen geven", aldus Huji?.

Volgens de krant heeft Huji? modellenwerk gedaan voor merken als Ralph Lauren en Jil Sander. Of dit filmpje ook modellenwerk was, of dat Huji? echt is mishandeld, is voorlopig een raadsel.

Door: Luuk

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl