NOS NieuwsAangepast

Overval op Brink's: explosieven en automatisch vuur

't Was weer raak in een filiaal van geldtransportbedrijf Brink's vannacht. Rond 23.00 uur gisteravond bliezen onbekenden een deur aan de zijkant van het pand op en drongen binnen. Op dat moment waren nog wel mensen aan het werk, maar niemand raakte gewond.

Toen de overvallers weer op straat stonden, werd in de buurt een politieauto beschoten met een automatisch wapen. Agenten zetten de achtervolging in op een verdacht voertuig, toen er geschoten werd. Volgens een woordvoerder vlogen er "flink wat kogels" rond.

Na de schietpartij staakten agenten de achtervolging, waarna de daders wegkwamen. Geen van de agenten raakte gewond. Overigens is nog niet duidelijk of de schietpartij iets te maken heeft met de overval op Brink's.

Details

Een paar uur geleden kon de politie nog niet veel details geven over de beroving, omdat het pand van Brink's nog werd doorzocht naar achtergebleven explosieven. Zodoende is nog niet bekend of de overvallers iets buit hebben gemaakt en met hoeveel ze waren.

Geldtransporten zijn vaker dupe van een overval. Alleen in de afgelopen twee jaar werden twee filialen beroofd. In 2011 was dat Brink's in Amsterdam Zuid-Oost met veel geweld overvallen en iets minder dan een jaar geleden werd in april G4S met behulp van explosieven beroofd.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl