NOS NieuwsAangepast

Obama met pech langs de weg

Je kunt 'm in de fik steken en je kunt er zelfs op schieten zonder dat er iets kapot gaat. De presidentiële limousine van Barack Obama is met recht een super-auto te noemen. Waar de auto alleen niet tegen kan, is een volle tank benzine in plaats van diesel.

Obama is in Israël voor een driedaags staatsbezoek. Een Twitteraar die zag hoe de limo dienst weigerde en vervolgens werd weggesleept maakte een foto en gooide die online:

Before #Obama arrived, his limo broke down after the driver filled it with gasoline instead of diesel. #ObamainIsraeltwitter.com/avimayer/statu? ? Avi Mayer (@avimayer) March 20, 2013

Obama is zeker niet in zijn eentje naar het land gevlogen. Duizenden veiligheidsbeambten moeten het bezoek van de president aan Israël en de Westelijke Jordaanoever in goede banen leiden. De reis staat in het teken van het 'onverbrekelijke bondgenootschap' tussen Israël en de Verenigde Staten.

Verontschuldigingen

Een correspondent van de Britse krant The Guardian meldde op Twitter dat er meer dingen waren die niet helemaal lekker liepen. Zo zou de Amerikaanse president zijn verontschuldigingen hebben aangeboden aan Benjamin Netanyahu (Bibi) voor de poppenkast. Hij zou daarmee doelen op zijn gevolg.

Obama to Bibi, as they walk away, on mic: 'it's embarassing, our entourage. My wife, Michelle, teases me mercilessly' #ObamainIsrael ? Harriet Sherwood (@harrietsherwood) March 20, 2013

De Amerikaanse geheime dienst heeft nog niet bevestigd dat verkeerde brandstof de oorzaak was van het incident. "Dit is de reden waarom we altijd meerdere wagens en een monteur meenemen op elke trip", wilde een woordvoerder van de geheime dienst nog wel kwijt.

De limo wordt in de VS ook wel 'the Beast' genoemd.Het is niet de eerste keer dat 'het beest' in de problemen komt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl