Kanaal met naam nieuwe koning

time icon Aangepast

Een nieuwe vaarverbinding in Drenthe krijgt de naam Koning Willem-Alexanderkanaal. Dat hebben de provincie Drenthe en de gemeente Emmen bekendgemaakt. Het is het eerste infrastructurele project in Nederland dat naar de nieuwe koning wordt vernoemd.

"We hebben het kabinet van het koninklijk huis gevraagd of Willem-Alexander als koning zijn naam wil verbinden aan dit project. We zijn zeer verguld dat hij daarmee heeft ingestemd'', zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink tegen persbureau ANP.

Kwak

Vorige week besloot de gemeente Hellevoetsluis een kade niet naar de nieuwe koning te vernoemen, omdat de afkorting van de Koning Willem-Alexanderkade (kwak) te denigrerend zou zijn.

Het Koning Willem-Alexanderkanaal is de nieuwe vaarverbinding van 6 kilometer tussen Klazienaveen en Oranjedorp. Het kanaal maakt deel uit van het project Veenvaart. Dat is een route voor de pleziervaart die door de Drentse en Groningse veenkoloniƫn gaat en laat zien hoe het landschap zich door de eeuwen heen heeft gevormd.

Het Koning Willem-Alexanderkanaal wordt op 8 juni geopend.

STER Reclame