NOS NieuwsAangepast

Meer woningen verkocht in februari

In februari zijn veel meer woningen verkocht dan de maand ervoor. Het Kadaster registreerde 7.897 verkopen, ten opzichte van 6.260 in januari.

De stijging is niet onverwacht. In januari was de woningverkoop bijna 65 procent gekelderd. Veel mensen probeerden een koop nog in 2012 af te ronden om te profiteren van de oude, gunstiger hypotheekregels.

Maar ook ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is de woningverkoop aangetrokken. In februari werden 1,2 procent meer woningen verkocht dan in februari 2012.

Vooral de verkoopcijfers van tussenwoningen zijn hard gestegen. De verkoop van vrijstaande woningen daalde juist met 15,9 procent.

Flevoland

De toename is volledig toe te schrijven aan verkopen in Flevoland, Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. In de rest van het land daalde de verkoop. Vooral in Groningen, Friesland en Zeeland wisselden minder huizen van eigenaar.

Vergeleken met vorig jaar werden minder mensen gedwongen hun huis te verkopen. Het aantal executieveilingen daalde met meer dan een kwart ten opzichte van februari 2012.

Later deze week komt het Kadaster met cijfers over de huizenprijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl