NOS NieuwsAangepast

'Slachtoffer mishandeling Oosterhout zocht zelf ruzie'

'Hij begon als eerst.' Dat zei verdachte Stivan S., een van de vijf verdachten van de mishandeling in Oosterhout, gisteravond in Pauw en Witteman. Volgens hem lokte het slachtoffer de klappen zelf uit.

Stivan S. en advocaat Ziya Yeral te gast bij Pauw en Witteman:

Bekijk de video in andere formaten.

Volgens S. had het slachtoffer eerder op de avond al een meisje lastig gevallen, dat mee was met zijn groep vrienden. Ook sprak de verdachte in het VARA-programma uit dat het slachtoffer discriminerende opmerkingen zou hebben gemaakt.

De beelden staan waarschijnlijk nog vers op ieders netvlies gebrand. Op camerabeelden was te zien hoe vijf jongens een 25-jarige man blijven inschoppen en slaan, terwijl die al weerloos op de grond ligt. Hij blijft bewusteloos achter in de drukke straat in het uitgaansgebied.

'Stop, het is genoeg'

"Toen ik me omdraaide, zag ik het slachtoffer aanvallen", claimt de verdachte die sinds donderdagmiddag op vrije voeten is. "Ik dacht, wat gebeurt er nu?"

Volgens Stivan S., die in het programma zijn excuses aanbood aan iedereen, maar vooral aan zijn kickbokstrainer, heeft hij er tijdens de mishandeling voor gezorgd dat die stopte. 'Stop, het is genoeg', maakte volgens hem een einde aan het schoppen en slaan van zijn vrienden.

Donderdag bepaalde de rechtbank in Breda dat de vier andere verdachten nog ten minste nog een maand in de gevangenis zitten. De jongens worden beschuldigd van poging tot doodslag.

'Gebeurt vaker'

De advocaat van Stivan zegt dat "er wel iets aan voorafgegaan is". Volgens hem is het een gedeelte van de beelden die we zien. Want wat we op de beelden uit Oosterhout zagen, gebeurt volgens hem vaker, maar daar zijn dan geen beelden van.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl