Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil dat vrachtwagens die nu als gevolg van de hevige sneeuwval vaststaan in Frankrijk en vrachtwagens die nog vanuit Nederland moeten gaan rijden, het komend weekend door Frankrijk mogen rijden. Normaal zijn de wegen in Frankrijk in het weekend verboden voor vrachtverkeer.

Voorzitter Alexander Sakkers van TLN vindt dat de Franse regering dit weekend het verbod voor het internationaal transport zou moeten opschorten. Niet alleen omdat voor vervoerbedrijven een grote financiële strop dreigt, maar ook omdat consumenten op hun spullen zitten te wachten.

Grote financiële schade

Sakkers kon nog niet zeggen hoeveel schade de Nederlandse transportondernemingen lijden door de problemen in het noordwesten van Frankrijk, maar het kan volgens Sakkers in de miljoenen lopen. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel Nederlandse chauffeurs zijn gestrand door de sneeuw.

Ook de komende dagen wordt slecht weer verwacht in het noorden van Frankrijk. Als gevolg daarvan is ook de dienstregeling van de Thalys verstoord. Vandaag zijn verschillende treinen uitgevallen en ook morgen wordt rekening gehouden met uitval van treinen. Reizigers kunnen hun tickets omruilen.

STER reclame