NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Bats (Haren) stapt op

Burgemeester Rob Bats van Haren legt zijn functie neer. Aanleiding is de kritiek op zijn functioneren tijdens de Facebook-rellen.

Bats vindt dat er te weinig steun is voor zijn aanblijven onder de inwoners van Haren en in de gemeenteraad. Hij acht zich daarom niet in staat om nog leiding te geven aan de gemeente.

Toen de VVD-burgemeester vorige week woensdag het rapport van de commissie-Cohen in handen kreeg, overheerste bij hem maar één gevoel: "Dit is niet goed." Vanaf 1 april stopt hij met zijn werkzaamheden als burgemeester.

Verbazing

In Haren zou vanavond tijdens de raadsvergadering over de rol van burgemeester Bats worden gesproken. Nog voordat een gemeenteraadslid een vraag kon stellen, meldde de burgemeester al dat hij ermee stopt. Dat leidde tot verbazing onder de gemeenteraadsleden.

Afgelopen vrijdag presenteerde de commissie-Cohen een kritisch rapport over de rellen in Haren. Volgens de commissie had burgemeester Bats geen gebruik gemaakt van de middelen die hij tot zijn beschikking had, zoals zijn bevoegdheden op het terrein van de openbare orde en de communicatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl