NOS NieuwsAangepast

'Hele land zingt samen Koningslied'

Het nog te componeren Koningslied kan op 30 april door heel Nederland worden meegezongen. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de publieke omroep gevraagd om op alle televisie- en radiozenders om 19.30 uur het lied live uit te zenden.

Op de dag van de troonswisseling is in Ahoy in Rotterdam een groot meezingfeest. Allerlei koren uit het land gaan in Ahoy het Koningslied zingen onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Meezingen

Volgens het Nationaal Comité Inhuldiging moet 19.30 uur het hoogtepunt worden. Vlak voordat koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan hun rondvaart in Amsterdam beginnen, kunnen zij op een groot scherm de uitvoering van het Koningslied zien. Ook op tv en radio kan dan worden meegezongen, is de gedachte van het comité.

Het Koningslied wordt door verschillende componisten samengesteld. Welke componisten dat gaan doen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Motto

Volgens het inhuldigingscomité worden in ieder geval diverse muziekstijlen met elkaar gecombineerd, "zodat het zoveel mogelijk een lied van alle Nederlanders is". De componisten schrijven ook het refrein, dat moet aansluiten op het motto "Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning".

"Voor de coupletten wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de hele Nederlandse bevolking", schrijft het comité. Tussen 2 en 12 april kunnen suggesties worden gemaild naar www.mijndroomvooronsland.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl