Armin van Buuren draait voor koning

time icon Aangepast

In Amsterdam treedt tijdens het inhuldigingsfeest op 30 april DJ Armin van Buuren op, samen met het Concertgebouworkest.

Het optreden vindt plaats op het Java-eiland, tijdens de 'koningsvaart' van het koninklijk paar op het IJ. De boottocht begint om 19.00 uur bij filmtheater EYE aan de noordoever van het IJ.

Langs de route zijn diverse optredens gepland. De tocht eindigt bij het Muziekgebouw, waar de nieuwe koning en koningin een diner wordt aangeboden.

Voorverkoop

De gemeente Amsterdam organiseert 30 april zeven grote dance-feesten. Die worden onder meer gehouden op de NDSM-werf, bij de RAI, het Oosterpark en Strand West, en zijn bedoeld om de binnenstad te ontlasten op de dag dat Willem-Alexander koning wordt.

De feesten zijn alleen toegankelijk met een kaartje. In totaal is er plek voor bijna 100.000 bezoekers.

De kaartjes zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop. Volgens de gemeente heeft het geen zin om 30 april op de bonnefooi naar een van de feesten te komen.

Kleiner

Kingsday Festival bij het Olympisch Stadion is het grootste feest. Daar is plek voor 35.000 bezoekers. Queensland Festival bij de RAI kan 25.000 mensen kwijt en voor Loveland in het Oosterpark zijn 15.000 tickets beschikbaar. De overige evenementen zijn kleiner.

STER Reclame