NOS NieuwsAangepast

Nieuwe naam voor publieke zenders

De radio- en tv-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep krijgen een nieuwe naam. De televisiezenders Nederland 1, 2 en 3 gaan NPO 1, 2 en 3 heten. En ook alle radiozenders krijgen de toevoeging NPO.

De NPO wil de naamsverandering doorvoeren om het merk Publieke Omroep te versterken en de omroepen meer een geheel te laten vormen. Nu zijn er nog verschillende namen voor de tv- en radio-zenders en websites, die zijn straks onder één naam te vinden, zegt voorzitter Hagoort van de NPO. Het is niet bekend wanneer de naamsverandering wordt doorgevoerd.

Volgens Hagoort is er alleen besloten dat de naamsverandering er komt en moet de rest nog worden uitgewerkt. Het proces moet zorgvuldig verlopen zodat mensen de tijd krijgen om er aan te wennen, aldus Hagoort.

Bezuinigingen

Hagoort kan nog niet zeggen hoeveel de naamsverandering gaat kosten. Aan het ontwerpen van het logo is 93.000 euro uitgegeven, maar het is nog niet duidelijk wat de campagne om de nieuwe namen te promoten gaat kosten.

De Publieke Omroep moet in de komende jaren zo'n 300 miljoen euro bezuinigen, maar Hagoort vindt het nieuwe plan geen geldverspilling. Hij vindt dat de Publieke Omroep zich niet alleen moet richten op de bezuinigingen, maar ook op waar ze in de toekomst willen staan.

De NPO kreeg vorig jaar veel kritiek toen de omroep voor 100.000 euro de website NPO.nl van de Postduivenhouders Organisatie overnam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl