NOS NieuwsAangepast

Cohen praat bewoners Haren bij

Zo'n 150 inwoners van Haren zijn bijgepraat over het onderzoek naar de Facebookrellen van 21 september. De bijeenkomst was in een kerk in de Groningse plaats. Onderzoeksleider Job Cohen en de Harense burgemeester Bats voerden het woord.

Bats en politiechef Dros boden hun excuses aan. Ze zeiden ook dat ze dat eerder hadden moeten doen en niet hadden moeten wachten tot de commissie-Cohen klaar was.

Aanblijven

Eerder op de dag zei minister Opstelten dat hij de twee steunt en vindt dat ze kunnen aanblijven.

In het publiek klonk gemor toen Cohen om 20.00 uur wegging om op tijd in de uitzending van Pauw en Witteman te kunnen zijn. Mensen vroegen zich af wat hij belangrijker vond.

Applaus

Een ondernemer die zei dat er ondanks alles geen betere burgemeester is dan Bats, kreeg applaus. Een andere ondernemer die wèl wilde dat Bats opstapt, kreeg geen applaus.

De burgemeester zei dat hij zich gesteund voelde voor de gemeenteraadsvergadering van dinsdag, waar hij zich ook moet verantwoorden.

Verder was er applaus voor een bewoner die kritiek heeft op de media, die te kort door de bocht zouden berichten en zouden bijdragen aan de afrekencultuur.

De commissie-Cohen presenteerde eerder op de dag haar conclusies. De politie en de burgemeester hebben volgens Cohen fouten gemaakt. Er was geen goed plan van aanpak, er werd slecht gecommuniceerd en er werden verkeerde keuzes gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl