NOS NieuwsAangepast

Bouterse naar begrafenis Chávez

De Surinaamse president Bouterse gaat vrijdag naar Venezuela om de begrafenis van zijn overleden ambtgenoot bij te wonen. Dat heeft hij bekendgemaakt op een persbijeenkomst in Paramaribo.

Bouterse omschreef de persoonlijke band die hij met Chávez had als heel goed en heel intens. "Ik had heel veel respect voor hem en ik denk dat hij dat ook voor mij gehad heeft." Volgens de Surinaamse president komt dat door de gedeelde filosofie dat wanneer je door het volk bent gekozen, je zo snel mogelijk de noden van het volk lenigt. "Ik denk dat deze gedachte geleid heeft tot de intense vriendschap die we hadden", aldus Bouterse.

Nationale rouw

De regering in Paramaribo heeft voor vrijdag een dag van nationale rouw afgekondigd in verband Chávez' dood. "Gelet op de hechte band tussen de president van de Republiek Suriname Desiré D. Bouterse en de overledene en in het bijzonder de goede banden tussen de beide landen is het eerdergenoemd besluit genomen", staat in een verklaring.

De vlaggen van overheidsgebouwen hangen vrijdag tot zonsondergang halfstok. Aan burgers en het bedrijfsleven is gevraagd hetzelfde te doen. De regering heeft een dringend beroep gedaan op radio- en tv-zenders om op de dag van rouw hun programmering aan te passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl