NOS NieuwsAangepast

Prins opent Koningsspelen 26 april

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen op 26 april de Koningsspelen openen. Op welke basisschool ze dat doen, is nog niet bekend.

De dag begint met een gezond ontbijt op school, dat wordt geregeld in samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt en lokale winkels. Daarna gaan 1,6 miljoen kinderen op 7500 scholen sporten. Dat heeft het comité Koningsspelen bekendgemaakt op een presentatie bij basisschool Het Startpunt in Den Haag.

Feestpakket

De scholen die de leukste Koningsspelen organiseren, kunnen een ontmoeting met het koninklijk paar winnen tijdens de kennismakingstoer door de provincies. Per provincie wordt één school geselecteerd.

Oud-tennisser Richard Krajicek maakte als voorzitter van het comité bekend dat er een website is geopend, koningsspelen.nl, waarop de scholen zich kunnen aanmelden voor de sportdag. Ze krijgen dan ook een feestpakket toegestuurd om de spelen feestelijk aan te kleden.

Aanspreekpunt

De Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de sportdag. Er is gekozen voor een sportdag omdat de toekomstige koning en koningin fervente sportliefhebbers zijn, zei Krajicek.

De organisatie roept ook ouders, sporters en verenigingen op aan de Koningsspelen mee te werken. Per gemeente komt er een aanspreekpunt voor scholen en lokale partners.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs informeert de scholen over de Koningsspelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl