Beelden van basketbalwedstrijden verkopen aan goksites: dat levert flink geld op. En dat kan het noodlijdende Nederlandse basketbal wel gebruiken. De basketbalbond gaat daarom binnenkort beelden van wedstrijden verkopen aan goksites. Maar dat is niet zonder risico.

Goksites betalen graag veel geld voor livebeelden van sportwedstrijden, omdat live wedden een stuk populairder is dan alleen maar de uitslag gokken. Jeroen van Veen van de Federatie Eredivisie Basketbal vertelt dat hij het Nederlandse basketbal groter wil maken. "Maar we willen ook inkomsten genereren."

In Nederland is online gokken overigens verboden tot de nieuwe kansspelwet wordt ingevoerd, waarschijnlijk in 2015. De bonden in Nederland praten daarom met buitenlandse gokaanbieders.

Matchfixing

Maar het is niet alleen maar goed nieuws. Met het live gokken op wedstrijden neemt namelijk ook de kans op matchfixing toe. "Er zijn nadelen en gevaren", vertelt matchfixing-deskundige Ben van Rompuy. "Maar juist door afspraken te maken met goksites kan je meer grip krijgen op het gokken. Het wedden gebeurt toch, maar als je een overeenkomst sluit, kan je bijvoorbeeld onderhandelen over welke weddenschappen er geplaatst mogen worden bij jouw beelden."

Niet alleen de basketbalbond wil beelden gaan verkopen. Misschien dat je binnenkort ook nog live kan wedden op badminton- of biljartwedstrijden.

Door: Roel

STER reclame