NOS NieuwsAangepast

Sacha de Boer vertrekt bij Journaal

Sacha de Boer stopt als anchor van het NOS Journaal van 20.00 uur. Ze vertrekt na 17 jaar bij de NOS omdat ze zich wil gaan richten op andere dingen. Op 3 mei zal zij voor het laatst het Journaal presenteren.

Sacha zegt over haar vertrek: "Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega's. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt." Zij wil zich nu op een andere vorm van journalistiek gaan concentreren. "Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan 'slow journalism'. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan."

Fotografie

Sacha de Boer was de afgelopen jaren naast haar werk bij de NOS ook fotograaf. Daar wil ze zich nu meer op gaan toeleggen. "Als journaalpresentator ben je generalist. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera. De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo'n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren."

Voor Sacha de Boer is dit het juiste moment om te vertrekken. "Nu ik tien jaar het Achtuurjournaal heb gepresenteerd, leek me dat een mooi moment om iets anders te gaan doen en me onder andere meer te gaan richten op fotografie."

Missen

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff moest even slikken toen Sacha aankondigde te stoppen. "Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is. Ik snap dat ze voor zichzelf een andere keus maakt, maar we zullen haar heel erg missen. Een van ons bekendste presentatoren gaat weg. Dat is nogal wat, maar het is haar natuurlijk zeer gegund!"

Ook algemeen directeur Jan de Jong heeft begrip voor haar keuze. "We zijn Sacha veel dank verschuldigd. Zij was jarenlang het gezicht en het visitekaartje van de NOS. Sacha verlaat de NOS op een koninklijke manier; zij kiest zelf voor iets heel anders. Dat geeft precies haar kracht weer. Sterk, onafhankelijk en ondernemend."

Presentatie

Sacha de Boer kwam in 1996 bij de NOS. Aanvankelijk was ze ook verslaggever, later ging ze zich volledig toeleggen op presenteren. Zo presenteerde ze naast de diverse Journaals ook Studio NOS (samen met Tom Egbers) en het radioprogramma Met het Oog op Morgen. In 2003 werd ze een van de vaste gezichten van het Achtuurjournaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl