NOS NieuwsAangepast

Boete voor taxibedrijven R'dam

In de regio Rotterdam heeft de NMa boetes uitgedeeld aan drie taxibedrijven wegens kartelafspraken. Het ging om aanbestedingen voor het vervoer van scholieren, gehandicapten, ouderen en zieken.

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) maakte afspraken met de IJsselsteden Taxi Combinatie en de BIOS-groep. De RMC krijgt twee boetes van in totaal 8,3 miljoen euro.

De onderdelen van de BIOS-groep moeten samen 643.000 euro betalen. De failliete IJsselsteden Taxi Combinatie krijgt een boete van 1000 euro.

Zes leidinggevenden van de bedrijven worden ook verantwoordelijk gesteld. Zij krijgen boetes tot 120.000 euro per persoon.

Minder keuze

"Een aanbesteding is het moment waarop taxibedrijven met elkaar kunnen en moeten concurreren om een opdracht voor groepsvervoer", zegt bestuursvoorzitter Chris Fonteijn van de NMa.

"Als twee ondernemingen van tevoren bepalen wie van de twee zich voor welke opdrachten in de regio inschrijft, dan wordt de onderlinge concurrentie uitgeschakeld. Een opdrachtgever heeft dan minder keuze en krijgt een verkeerd beeld van het werkelijke aanbod op de markt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl