NOS NieuwsAangepast

Succes betogers East Side Gallery

Demonstranten hebben in Berlijn voorkomen dat een deel van de wereldberoemde East Side Gallery wordt afgebroken. De gemeente wil op het terrein van het kunstwerk luxe appartementen bouwen, tot woede van de betogers.

Bouwvakkers begonnen vanochtend met het losknippen en wegtakelen van drie kunstwerken. Twee stukken uit de voormalige Berlijnse Muur waren al verwijderd toen een groep van 300 demonstranten een afzetting doorbrak en het terrein bezette. Een uur later besloot de politie om de werkzaamheden voorlopig te staken.

Attractie

Het is de bedoeling dat de East Side Gallery over een lengte van 23 meter wordt afgebroken. De datum voor de werkzaamheden was niet bekendgemaakt.

De East Side Gallery is het langste originele stuk van de Berlijnse Muur dat nog bestaat. Na de val van de Muur in 1989 is de 1,3 kilometer lange muur beschilderd door meer dan honderd kunstenaars. Het is de grootste openlucht galerie ter wereld en een belangrijke toeristische attractie in de Duitse hoofdstad.

De drie kunstwerken die voor de bouw van de appartementen moeten wijken worden niet gesloopt. Het is de bedoeling dat ze later op een andere plek worden teruggezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl