NOS NieuwsAangepast

Overname Aer Lingus mag niet

Vliegmaatschappij Ryanair mag concurrent Aer Lingus niet overnemen van de Europese Commissie. Die is bang dat Ryanair een te machtige positie krijgt op 46 vliegroutes. Volgens de EC kan dat leiden tot hogere prijzen voor de reizigers.

Ryanair en Aer Lingus zijn Ierse luchtvaartmaatschappijen. De Europese Commissie denkt dat er na een overname niet genoeg concurrentie overblijft op routes van en naar Ierland. Ryanair heeft aangeboden om een deel van de trajecten af te staan aan concurrenten, maar dat vindt de Europese Commissie niet voldoende.

Rechter

Ryanair kondigde al eerder aan naar de rechter te stappen als de overname door Brussel zou worden afgewezen. Ryanair wil bijna 700 miljoen euro betalen voor Aer Lingus. De prijsvechter heeft al 30 procent van de aandelen van Aer Lingus in handen.

In 2007 blokkeerde de Europese Commissie ook al een overname van Aer Lingus door Ryanair. De vliegmaatschappij spande een procedure aan bij de Europese rechter maar die stelde de Europese Commissie in het gelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl