NOS NieuwsAangepast

Brandbrief tegen verhuurdersheffing

Vier partijen in de bouw willen de verhuurdersheffing tegenhouden. FNV Bouw, corporatiekoepel Aedes, de Nederlandse Woonbond en de Taskforce CO2-reductie in de Bouw hebben een brandbrief naar de Eerste Kamer gestuurd.

Morgen praat de Eerste Kamer over het eerder gesloten woonakkoord. Het kabinet wil dat de woningcorporaties een heffing van 1,75 miljard euro betalen.

Betaalbaar

De vier organisaties willen dat de effecten van de heffing op de korte en de wat langere termijn grondig worden doorgerekend. "Het is totaal onverantwoord om ingrijpende anti-stimuleringsmaatregelen door te voeren zonder degelijke onderbouwing. Investeer in duurzaamheid en werkgelegenheid", schrijft FNV Bouw in een gezamenlijk persbericht.

De partijen vrezen dat de verhuurdersheffing negatieve gevolgen heeft voor de woningcorporaties. Die zouden door de heffing minder geld hebben voor onderhoud en het bouwen van nieuwe huizen. Bovendien zijn de schrijvers van de brandbrief bang dat wonen door de heffing en de inkomensafhankelijke huren minder betaalbaar wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl