NOS NieuwsAangepast

Ikea haalt deel balletjes uit schap

Ikea in Nederland heeft een partij Zweedse gehaktballetjes uit de schappen gehaald. Het woonwarenhuis heeft dit besloten na de vondst van sporen van paardenvlees in balletjes in Tsjechië, met een bepaald productienummer.

Balletjes met hetzelfde productienummer zijn uit de Nederlandse schappen gehaald. In partijen met andere productienummers is geen paardenvlees gevonden; die balletjes worden dan ook gewoon verkocht, zegt Ikea.

Het paardenvlees is aangetroffen in een kiloverpakking diepvriesballetjes die geproduceerd zijn in Zweden en in de Ikea-vestiging in Brno zijn verkocht. Op de verpakking stond dat er rundvlees en varkensvlees in zat.

Waakhond

De overige zakken van de partij zijn onmiddellijk uit de schappen gehaald. Een levering van 760 kilozakken is onderschept voordat die in de winkels kwam. Tsjechië heeft de ontdekking gemeld bij de voedselwaakhond van de Europese Unie.

In Tsjechië wordt de bewuste partij nogmaals onderzocht en ook in andere landen worden partijen met hetzelfde productienummer onderzocht op sporen van paardenvlees. In Zweden zijn al verschillende partijen onderzocht. Daarin is geen paardenvlees gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl