NOS NieuwsAangepast

VK en NRC kanshebbers De Tegel

De Volkskrant en NRC Handelsblad zijn met ieder twee nominaties grote kanshebbers voor De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Vandaag werden de eerste nominaties bekend.

In de categorie Achtergrond is de Volkskrant genomineerd voor het verhaal "Derivatendrama" van Jesse Frederik en Eric Smit over het nutsbedrijf Slibverwerking Noord-Brabant (SNB). Dat begaf zich in 2007 in de wereld van de derivatenhandel. Na de val van de bank Lehman Brothers in Amerika raakt het kapitaal van SNB in een vrije val.

In "De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic" vertellen Jennifer Pettersson en Jaïr Stein van VPRO-radio over de vluchtelingenstroom vanuit het door oorlog geteisterde Joegoslavië. De makers volgen één familie die naar Nederland uitwijkt.

Journalistiek talent

"De regels van Mattijs" van Marc Schmidt (NCRV Document) is een documentaire over de autistische Matthijs. Als de woningbouwvereniging hem uit zijn huis dreigt te zetten, stort zijn wereld in.

In de categorie 'Journalistieke talent van 2012' zijn door De Tegel genomineerd: Lucas Brouwers, wetenschapsredacteur van NRC Handelsblad; Ana van Es, correspondent van de Volkskrant; en Freek Schravesande, verslaggever van NRC Next.

De NOS zendt de bekendmaking van de winnaars op donderdagavond 21 maart rechtstreeks uit op Journaal 24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl