NOS NieuwsAangepast

Kroonprins geeft rondje in Sevenum

Foppe ten Broek viel bijna van zijn stoel toen hij het zag: 97 euro en 20 cent door Zijne Koninklijke Hoogheid prins Willem-Alexander bijgeboekt op zijn bankrekening. Het is een vergoeding voor het rondje dat de Panninger op 28 januari gaf ter ere van de nieuwe koning.

Ten Broek stond in een café in Sevenum toen koningin Beatrix haar abdicatie aankondigde. Hij gaf subiet een rondje. En hij vertelde er een 33-jaar oude anekdote bij.

Op 30 april 1980 gaf een goede vriend van hem een rondje in een café in Panningen ter gelegenheid van de inhuldiging van koningin Beatrix. Vervolgens declareerde die vriend de drankrekening op de achterkant van een bierviltje en stuurde dat naar het koninklijk huis. Hij kreeg de kosten vergoed.

Eenmalige uitzondering

Ten Broek deed nu bijna hetzelfde. "Ik vond dat zo grappig dat ik dacht, laat ik de traditie voorzetten". Dus wenste de Panninger de prins per brief veel sterkte, geluk en wijsheid "bij uw taak als vader van uw gezin en van ons mooie vaderland". Hij herinnerde hem aan 33 jaar geleden en voegde de rekening erbij.

Deze week kreeg Foppe ten Broek een brief van 'de particulier secretaris van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje'. Met de mededeling dat de prins "als eenmalige uitzondering bereid is het door U gespendeerde bedrag over te maken". En dat "het bierviltje van 33 jaar geleden zich nog steeds in het Koninklijk Huisarchief bevindt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl