Moszkowicz diep door het stof

Aangepast

Advocaat Bram Moszkowicz is bij zijn tuchtzaak voor het Hof van Discipline diep door het stof gegaan.

Moszkowicz zei dat hem dingen te verwijten vallen en dat hij dat betreurt. "Ik ben tekortgeschoten in administratie en heb afspraken met cliënten slecht vastgelegd. Ik ben een ouderwetse man, zonder smartphone of e-mailadres."

Contant geld

Moszkowicz krijgt voor het Hof van Discipline de laatste kans om zijn carrière als advocaat te redden. Eind vorig jaar werd hij door de tuchtrechter geroyeerd, omdat hij stelselmatig grote sommen contant geld heeft aangenomen zonder dat te melden, omdat hij zijn jaarrekeningen niet heeft opgestuurd en omdat hij zijn verplichte studiepunten voor bijscholing niet heeft gehaald.

De advocaat erkent dat hij die studiepunten niet heeft gehaald en dat de jaarstukken niet zijn ingeleverd. Over de contante betalingen zegt hij dat sommige cliënten geen bankrekening hebben of liever geen kwitantie willen. Moszkowicz zegt dat hij tegenwoordig minder vaak contant geld aanvaardt. Hij meldt dat in 2011 nog maar 25 procent van zijn betalingen contant werden gedaan.

Camera's

Voor het Hof van Discipline getuigen ook vijf ontevreden ex-cliënten. Zij vertelden de tuchtrechter dat ze grote sommen contant geld vooruit moesten betalen, maar dat ze niet het werk geleverd kregen waar ze op rekenden. Moszkowicz ontkent dat hij slecht werk heeft geleverd. Ook zegt hij dat hij nooit beloofd heeft dat hij zaken altijd zelf zou doen.

De zaak tegen Moszkowicz werd tijdelijk geschorst, omdat de advocaat niet wilde dat er camera's bij aanwezig waren als de klachten van zijn oud-cliënten behandeld werden. Het Hof van Discipline besloot dat de camera aan mocht blijven en ging verder met de behandeling van de zaak.

Later besloot het hof dat bepaalde details van oud-cliënten wel achter gesloten deuren worden behandeld. Moszkowicz hoort op 22 april of hij mag blijven werken als advocaat.

STER Reclame